4 gode råd til en problemfri tilbagebetaling af et lån

Når du tager et lån, skal pengene også betales tilbage igen. Betaler du ikke dine afdrag til tiden, kan det blive dyrt, da der almindeligvis kommer både ekstra renter og gebyrer på lånet. I værste tilfælde kan det ende med, at du havner i RKI hos kviklanet eller i Debitor Registret. Som udgangspunkt er det dog ikke noget, du skal lade dig skræmme af. Tager du nogle simple forholdsregler, kan du nemt få styr på tilbagebetalingen af dit lån. Her får du 4 gode råd til hvordan.

Lav en plan

Først og fremmest skal du lave en plan for tilbagebetalingen af dit lån. Optimalt set bør du gøre det allerede, når du sidder med et eller flere lånetilbud på hånden. Der kender du nemlig de forskellige månedlige afdrag. De månedlige afdrag skal du betale hver måned, og der skal være luft i økonomien til dem. Læg et budget og find det beløb, du kan afdrage hver måned.

Sæt dig ind i lånet

Sæt dig altid grundigt ind i dit lån. Før du låner penge, er det enormt vigtigt at kende alle omkostningerne ved lånet. Det gælder både i forhold til renter men i den grad også i forhold til gebyrer. På mange lån er der et oprettelsesgebyr, der sagtens kan være på over 5% af det samlede lånebeløb. Det er mange penge, du pludselig skal betale ekstra i afdragsperioden. Det kommer ud over renterne og de andre gebyrer.

Jo hurtigere indfrielse jo bedre

Jo før du kan indfri dit lån, jo bedre er det. En kortere løbetid betyder nemlig normalt et billigere lån. Det er dog vigtigt ikke at vælge en alt for kort løbetid, som du ikke kan overholde. Så vil det være bedre at vælge en lidt kortere løbetid, hvor du så løbende kan lave ekstra afdrag, hvis du har økonomi til det. Jo hurtigere du kan få afdraget lånet, jo mindre vil de tilskrevne renter blive, og du undgår ligeledes at betale gebyrer for mange måneder.

Det skal ikke koste et gebyr at indfri din gæld

Sidst men ikke mindst bør du tjekke op på, at det ikke koster dig noget at lave ekstra afdrag på gælden du har optaget på kviklanet eller at indfri den. Det er rart at kunne blive gældfri, uden at du skal betale penge for det. Du vil altid kunne finde ud af, hvad det koster at indfri gælden på udbyderens hjemmeside eller ved at kontakte deres kundeservice.